BELLEFLEUR


Er is weer een hele week voorbij waarin er geen bezoek mag komen en activiteiten buiten de woning stil liggen. En wat een groot goed dat de bewoners én medewerkers in de instelling waar ik werk nog steeds Corona- vrij zijn!
De medewerkers ontpoppen zich als échte duizendpoten, nog meer dan anders. We zijn nu ook degene die de krullers in haren draaien, nagels en zelfs haren knippen, spelletjes spelen, en allerlei andere welzijnsactiviteiten doen in de huiskamer. Zolang er geen zieken zijn hebben we hier gelukkig de tijd voor. We proberen bij de dag te leven en iedere dag zoveel mogelijk geniet momenten te creëren.
Ze zeggen wel eens dat een kinderhand snel gevuld is, maar wat geld dit ook momenteel voor de bewoners van onze woning! Wanneer er maar een zonnetje is en de wind niet te fris, zitten ze met z’n allen op een paar meter balkon. Ik ben er verbaasd over dat ze hier zo intens van kunnen genieten en helemaal niet verlegen zijn om een activiteit te doen. Ze ervaren de buitenlucht, het zonnetje en de bloemen in de balkonbakken om hen heen, als dé activiteit.
Met de gedachte dat ik van alles zou organiseren om ze “bezig” te houden om ze voor verveling te behoeden, bepalen ze zelf dat ze zich helemaal niet vervelen en willen ze eigenlijk alleen maar op het balkonnetje zitten. Hoezo extra vitaminen innemen om te weinig buitenlucht te compenseren? De laatste weken hebben ze meer buiten gezeten dan ikzelf!
Een “bellefleur” is een gezonde, Hollandse appel met rode “wangetjes”.
Deze appel staat voor mij symbool voor gezondheid, vrolijkheid en zon.
Momenteel word ik wanneer ik aan het werk ga, omringd door allemaal van die Bellefleurtjes.
Gezonde, vrolijke en met rode wangen gekleurde bewoners!
Als dat geen genieten is!

©Mariët de Landmeter

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.