Koningsdag 2020 in het verpleeghuis

KONINGSDAG 2020 IN HET VERPLEEGHUIS

 

Aan Koningsdag word altijd veel aandacht besteed bij ons in het verpleeghuis. Er is bij de bewoners een groot respect voor de koning en zijn gezin en ze zijn allemaal erg gesteld op het koningshuis. Ze zijn trots op de koninginnen en prinsessen.
Ze halen wel eens door elkaar wie er nu eigenlijk koningin is, o, ja het is nu een koning hé? Maar dat drukt de pret niet, want verder vinden de bewoners een feestje ook gewoon erg leuk. Het is nu eenmaal zo dat alle dagen op elkaar lijken, en helemaal nu er geen activiteiten buitenshuis zijn en we het zonder bezoek en vrijwilligers moeten doen.

We proberen er altijd al rekening mee te houden om dan in ieder geval de “speciale” dagen en extra ‘tintje’ te geven. Zo versieren we bijvoorbeeld de woning per jaargetijde en hebben we en kastje wat we per maand inrichten.
We eten wat lekkers op feestdagen, kortom we proberen op die manier onze bewoners zoveel mogelijk “bij de tijd” te houden.

Zo vieren we dus ook altijd Koningsdag, en ja nu dus net wat anders dan anders. Geen activiteiten buiten de woning maar een echte Woningsdag dus.

De woning is versierd met oranje vlaggen en foto’s van het koningshuis.
Mijn werkgever #SVRZ trakteert alle bewoners en medewerkers op een overheerlijke joekel van een oranje tompouce en een familie lid brengt ook nog eens een overheerlijke Oranje lekkernij!

In de ochtend word er een spelletje alternatief bowlen gedaan in een sjoelbak, verzonnen door een creatieve collega. Er word heerlijk gesmuld van het oranje gebak én vanaf het balkon, genietend van het zonnetje, kijken ze vol trots uit op onze wapperende driekleur!

Na een gezonde Hollandse warme maaltijd, maken we de ene na de ander Quiz over het koningshuis. We hebben de beschikking over een Brain trainer waar een Quiz op staat die gaat over het koningshuis. Wat weten ze hier veel over, en de ene vraag na de andere word beantwoord. Ook maken we een aantal quizzen die we opzoeken op Internet.

Intussen drinken we koffie met nogmaals een overheerlijke oranje tompouce. En eerlijk is eerlijk die kun je gewoon niet eten zonder dat je er mee knoeit. We lachen smakelijk om onze vieze vingers, die stiekem ook nog eens afgelikt worden!

Intussen staat er een bluetooth speaker op tafel en klinken er allerlei vaderlandse liederen van een afspeellijst van Spotify. We zingen uiteraard het Wilhelmus en het Zeeuwse volkslied. En vele andere volksliederen passeren de revue.

We proosten met een glas advocaat of Port op de verjaardag van de koning! Oranje boven, Oranje boven, Leve de Koning!

Corona was vandaag niet aanwezig in de woning. Wat heb ik genoten van deze Koningsdag met de bewoners. Ik weet zeker dat de Koning trots geweest zou zijn wanneer hij aanwezig was geweest. Ik ben het in ieder geval wel, trots op de bewoners en mijn collega’s!

Het was dan misschien een andere Koningsdag dan we gewend zijn, maar zeker niet minder feestelijk, en zeker voor herhaling vatbaar.

 

©Mariët de Landmeter

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.