Nalezen, corrigeren, spellingcontrole, grammatica, afbeeldingen, letters, punten en komma's...

Ik heb zoveel letters en leestekens gezien dat er een moment komt dat het me er van duizelt en ik geen letter, punt of komma meer wil zien!

Het is tijd om even te ontspannen en niet aan mijn boek te werken. Dat is een hele opgave omdat ik ook graag het manuscript zo snel mogelijk klaar wil hebben. Des te eerder is de publicatie ervan. Maar haastige spoed is zelden goed dus pak ik ook zeker mijn rustmomenten.

Tot nu toe wel steeds gelukt en op de zondagen zelfs een hele dag niet naar mijn boek gekeken. 

Dat betekend niet dat ik er niet aan dénk, maar ja dat is moeilijker uit te zetten. Na een rustperiode dan toch weer aan de slag.

En wat een moeite moeten doen voor de afbeelding die ik wil gebruiken voor de cover!! Mijn nichtje van 14 jaar heeft deze afbeelding ontworpen en zelf getekend en ik wilde die dan ook dolgraag gebruiken. Maar dan was het formaat niet goed, de pixels, cm, dpi en nog meer van deze termen kwamen op me af. Maar de aanhouder wint, het is me gelukt we kunnen de afbeelding gebruiken voor de cover. Ik kan niet wachten om het in echt te zien!

De afbeeldingen voor het binnenwerk is ook heel veel zoeken, schiften, beoordelen, enzovoort. Ik mag gebruik maken van de Adobe Stock beeldbank dan weet je zeker dat er geen rechten op de afbeeldingen zitten. Maar wat een enorme aantallen aan afbeelding komen dan op je af. Gelukkig had ik wel het een en ander in mijn hoofd maar dan nog is het veel uitzoeken. Ik wil ook wel dat de afbeeldingen bij elkaar horen.

Maar ook dat is goed gekomen, heb wat gevonden en ook dat kon afgevinkt worden op het to do lijstje. Verder met een volgende puntje op de lijst.

Een auteursfoto! Dat wilde ik eerst door een professional laten doen, maar dat bleek helemaal niet nodig. Heerlijke gekke, vrolijke foto momenten gehad met mijn allerliefste dochter! En het belangrijkste natuurlijk, ze is er in geslaagd om haar mam heel gaaf en mooi op de foto te krijgen. We hebben dubbel gelegen van het lachen, maar het resultaat mag er zijn!

Daarna nog wat dingen af moeten ronden voordat mijn boek echt in productie genomen kan worden. Een autobiografie bijvoorbeeld. Het is uiteindelijk allemaal gelukt en de dag komt dichterbij dat ik een bijna foutloos manuscript ga versturen!

Dat lees je in een volgende blog!