★★★★★ door Priscilla 

Het is een mooi boek om te lezen, voor mensen die te maken krijgen met dementie bijvoorbeeld in de familie. Maar ook voor de mensen die in de zorg werken. Het is leerzaam, en leest heerlijk weg. mooie verhalen met een lach en traan uitgelezen in 2 dagen. Ik zou iedereen adviseren dit te lezen.

Wat lezers zeggen over 'Puzzelen met het brein'

★★★★★ door Elise 

Heel herkenbaar. Tijdens het lezen zag ik situaties voor me die ik ook op mijn eigen werk tegen kom. Ik beveel dit boek bij iedereen aan die te maken hebben met dementie in werk maar ook in hun privé situatie. Goed omschreven. Voor een ieder leesbaar. Mijn complimenten 👏🏼

 

★★★★★ door Sonja 

Dit boek heb ik in twee keer uitgelezen met een lach en een traan ,zo mooi geschreven . Dit is een boek dat iedereen in de ouderenzorg zou moeten lezen . Proficiat


Het schrijven van blogs, mijn grote liefde en passie voor omgang met, voor en rondom mensen

met dementie en hun naasten, heeft me geïnspireerd om een boek te schrijven! Puzzelen met het brein

Het delen van kennis over dementie en het ondersteunen in de omgang met mensen die dementie hebben,

van familie, zorgmedewerkers, mantelzorgers, vrijwilligers en iedereen die te maken heeft met dementie is een grote wens van mij, en die gaat in vervulling met het verschijnen van dit boek!

 


Het boek bevat praktijkverhalen met een boodschap én het complete ABCDEMENTIE met tips en omgangsadviezen voor het maken van contact, waarbij de mens met dementie het meest tot zijn recht komt. Het boek is geschikt voor alle zorgmedewerkers (in welke setting dan ook) voor vrijwilligers, mantelzorgers en iedereen die omgang heeft met mensen die dementie hebben, en /of voor iedereen die deze mensen én hun naasten een warm hart toedragen.

En ondanks dat dementie iets is waar vaak met een huivering over gesproken wordt, vertel ik met dit boek dat mensen met dementie waardevol zijn en blijven, thuis of in het verpleeghuis in welke fase van dementie dan ook! Het zijn de mensen met dementie die het werken in de zorg voor mij zo uitdagend en avontuurlijk maken. En misschien helpt mijn boek ook om mensen die nog twijfelen of werken in de (dementie) zorg wel wat voor hen is, over te halen en te inspireren om de stap te zetten naar werken in de zorg.


Lees in de blogs hieronder hoe het boek tot stand is gekomen.

Het boek is te bestellen via onderstaande buttons of in elke erkende boekhandel in Nederland en België.

Wanneer je het boek gelezen hebt zou ik het erg leuk vinden dat u/jij een review achterlaat daar waar u het boek hebt gekocht of hier een reactie achter te laten!


Puzzelen met het brein in de media

Mijn boek, 'Puzzelen met het brein' over dementie(zorg) in de praktijk en het ABCDementie zijn in de plaatselijke media geweest. Luister en lees hier een radio uitzending waarin ik kort geïnterviewd werd over dit boek. 

Lees meer »

5 februari 2022 De eerste stap gezet!

Sinds 2019 blog ik op een Facebook pagina over mijn werk in de zorg! Wat begon als een publiciteitsstunt van mijn werkgever, groeide uit tot een blog met praktijkverhalen over zorg voor, met en rondom mensen met dementie gevolgd door informatieve blogs over dementie, omgangsvormen en belevingsgericht contact. Het schrijven gaf en geeft me veel voldoening en zeker ook bedoeld om het negatieve imago van werken in de (verpleeghuis) zorg weg te nemen. 

Lees meer »