DE PAASHAAS

Ze is bijna niet te zien in haar bed. Opgekruld en met de dekens zo hoog opgetrokken dat er alleen een klein plukje grijs haar te zien is. Ze reageert op mijn vrolijk “goedemorgen” door iets overeind te komen, leunend op een arm en met kleine oogjes naar me te kijken. Ze is nog niet helemaal wakker.

Toch vind ze het goed dat ik haar begeleid en ondersteun bij het dagelijkse ochtendritueel van wassen en aankleden. Wanneer ze verder overeind komt en het dekbed terug slaat, zie ik tot mijn grote schrik allemaal natte, bruine vlekken op haar lakens en aan haar pyjama. Wanneer ze op de rand van het bed komt zitten komt er vanonder haar heup, de kant waarop ze in bed gelegen heeft, een nat, kleverig bruin goedje te voorschijn. O, nee het zal toch niet….

Wanneer ik snel mijn blik laat gaan over de rest van haar bed en kamer ben ik opgelucht! Gelukkig het is niet wat ik dacht… Er liggen ook allemaal gekleurde zilverpapiertjes op het nachtkastje en in haar bed, je weet wel die rond chocolade-paaseitjes zitten!

Ze heeft de paashaas op bezoek gehad! Ze heeft liggend in haar bed heerlijk gesmuld van de chocolade paaseitjes. Een aantal zijn er in haar bed gerold en heeft ze “uitgebroed” toen ze er bovenop in slaap is gevallen.

Wat is dat toch met vrouwen en chocolade?!

©mariëtdelandmeter