EEN ANDER VERHAAL!

Het is best een lange tekst, maar neem alstublieft de moeite om het door te lezen.

De laatste weken circuleren er op social media berichten uit de ouderen/verpleeghuiszorg waarin de werkdruk en het personeelstekort beschreven worden en alle dingen genoemd worden die niet (meer) kunnen vanwege tijdgebrek, ondermaatse zorg, enzovoort.

Wanneer je deze berichten leest, wanneer je nog een studiekeuze moet maken, kun je maar één conclusie trekken; studierichting ouderen/verpleeghuis zorg? Nee echt niet!
Wanneer je deze berichten leest als mantelzorger, kun je maar één conclusie trekken; ouderen/verpleeghuis zorg is ver onder de maat daar wil ik mijn naaste zeker niet naar toe laten gaan!
Wanneer je deze berichten leest als pas beginnend zorg professional, denk je al snel, als het zó moet, dan kies ik voor een andere baan in de zorg of beter nog, helemaal uit de zorg! Wanneer je deze berichten leest en de daarop geplaatste opmerkingen, zou je al werk je al jaren in de ouderenzorg, jezelf gaan schamen voor je beroep…enzovoort.

Ik heb twintig jaar verpleeghuis/dementie zorg ervaring en ik word van al die negatieve berichten die dan ook nog eens honderden keren gedeeld worden, ontzettend verdrietig en ook wel een beetje boos. Natuurlijk weet en ervaar ik ook werkdruk, tijdgebrek en handen tekort. Ook ik vind dat de zorg op veel punten verbeterd kan/moet worden, zeker wel. Maar zover is het nog niet en tot die tijd hebben we te roeien met de riemen die we hebben. Door de negatieve berichtgevingen vanuit de verpleeghuis zorg blijven we zo hangen in druk, geen tijd, geen plezier enz.
Er zijn zoveel mooie initiatieven (bijv. georganiseerde camping, BBQ, muziektherapie) zoveel positieve wendingen(denk bijv. aan open deuren beleid, zorgboerderijen) zoveel mooie gelukmomenten in de ouderen/dementiezorg maar die krijgen lang niet de aandacht dan al de negatieve dingen! Door massaal negatieve berichten te gaan delen, krijgen we nooit die extra handen in de zorg.

Ik heb een boek geschreven over hoe ontroerend, hoe dankbaar, hoe mooi, en hoe uitdagend het werken in de verpleeghuis/dementie zorg is, en hoe ontzettend waardevol je bent, wanneer je werkt in de verpleeghuis/dementiezorg! En ik kan je vertellen van de praktijkverhalen in mijn boek is geen woord gelogen!
Het boek heb ik, onder andere, geschreven om een inkijkje te geven in de dementiezorg in het verpleeghuis in de hoop dat er door het lezen van mijn boek, meer mensen kiezen voor een baan in de ouderenzorg.
En ja, het is ook iedere dag aanpakken en het vergt inderdaad inspanning en creatief zijn om voor alle bewoners een dag te creëren die waardevol is en waar jezelf een dankbaar gevoel aan overhoud. Maar is dat nu niet ook juist een prachtige uitdaging? Ben je een aanpakker, een doorzetter kun je creatief en flexibel zijn in denken en doen? Wil jij een avontuur aangaan?

Want dát is het, een uitdagend “(puzzel)avontuur!” Lees in mijn boek hoe avontuurlijk, uitdagend, ontroerend en waardevol het zorgen is, voor met en rondom mensen met dementie! Wil jij het verschil maken voor deze mensen, wil je weten hoe? en wil jij dat je zorghart sneller gaat kloppen,? lees dan mijn boek en laten de verhalen met een boodschap en het ABCDementie je leiden naar de wonderlijke wereld van de dementie(zorg)!

https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=13285

Ik weet zeker dat er veel zorgmedewerkers zijn die net als ik vinden dat er een heleboel verbeterd kan/moet worden in de verpleeghuiszorg, maar die ook waardevolle gelukmomenten meemaken! Momenten die de werkdruk soms even doen vergeten. Momenten van ontroering, plezier en geluk, die we ontvangen van de mensen waar we voor mogen zorgen! Het zijn díe momenten en díe mensen die de zorg zo waardevol maken!
Zullen we die momenten dan massaal gaan delen met elkaar?
We hebben ieder ❤ nodig!
Want samen maken we de zorg zoveel mooier en beter!

#dementiezorg #praktijkverhalen #puzzelenmethetbrein #zorgavontuur #gelukmomenten #ontroering #humor #waardevolmens #werkgeluk #samen

https://www.mariet-op-dementie-avontuur.nl/puzzelen-met-het-brein

https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=13285