WAARDERING

 

Ieder mens heeft het in meer of minder mate nodig om waardering te krijgen.
Waardering in wat je doet of laat, in alle beroepen, rangen en standen.

 

We willen allemaal wel dat onze baas zegt dat we ons werk goed doen, dat hij tevreden is, je waardeert om je werk of gewoon om wie je bent. Iemand die geen baas boven zich heeft, vind het fijn om te horen dat hij bijv. het bedrijf goed leid, of dat klanten tevreden zijn en ga zo maar door.

Ook ik vind het heel fijn om waardering te krijgen, niet van mijn baas (ook al zou dat natuurlijk meegenomen zijn) maar nog veel meer van de bewoners.

Wanneer ik aan het zorgen ben op de afdeling, wil ik nogal eens wat dingen tegelijk doen, of ik denk aan meerdere dingen tegelijk, met het gevolg dat ik juist dingen ga vergeten. Zo vergat ik een schoon hoeslaken mee te pakken uit de kast toen ik daar een kussensloop uit haalde, en wanneer ik terug loop met het schone hoeslaken, kom ik tot de ontdekking dat ik de aantrekhulp voor de steunkousen vergeten ben!! In mezelf mopperend om mijn vergeetachtigheid, zeg ik in bijzijn van bewoner, "tjonge als het kon zou ik mijn eigen hoofd nog vergeten!"

Waarop ze zegt, “ach als je dan maar niet vergeet dat je een geweldige zuster bent”!

Of de bewoner die me met een stralende lach op de rand van het bed begroet wanneer ik haar kom helpen met wassen en aankleden. “ik vind je zó lief, iedereen zegt het, je bent een lieve meid, ik hou zoveel van je” ….

En wat denk je van onze duivenmelker? Die loopt éven naar het dorp om te vragen aan zijn kinderen wanneer de duiven moeten vallen, en komt met grote passen weer terug gelopen naar de afdeling om het míj persoonlijk te komen zeggen hoe laat de duiven verwacht worden!
Dát is ook waardering hoor!

Ik zit niet snel verlegen om woorden, maar dan wel hoor, dan val ik stil om zoveel moois wat ik krijg van mijn bewoners!❤️

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.