Rondje geboorteplaatsen

Een rondje geboorte plaatsen

 

Maandag 9 september ben ik samen met 5 bewoners en een chauffeur in de rolstoelbus gestapt. Deze rolstoelbus is binnen SVRZ beschikbaar en kan door de woningen gereserveerd worden om uitstapjes mee te maken. De chauffeurs zijn vrijwilligers die zich hier voor opgeven.

Het plan was om door de zak van Zuid Beveland (het mooiste natuurgebied van Zeeland!! ) alle dorpjes en de stad aan te doen, waar de bewoners geboren en getogen zijn.

 

Ik heb het al eens eerder gezegd nadat ik een uitstapje heb gemaakt, maar ik herhaal nog maar eens, alleen al het rijden in de bus en het zien van de omgeving is al een uitstapje!

Er word gelet op de tuintjes die vol met onkruid staan, of juist keurig netjes zijn aangelegd. En de hele rit word er verteld door de bewoners welk gewas er op het land staat. Kijk daar staan aardappelen en dat zijn suikerbieten. Daar liggen de uien en kijk dat zijn bessen struiken. En natuurlijk de appels en de peren in de boomgaarden. Het weidse land, de groene dijkjes, de prachtige bomen en de wolkenluchten.

De straatnaambordjes worden ook gelezen en wanneer we een bordje passeren met Helleweg, zegt één van de bewoners;

‘Zijn we nu dan op de weg naar Hellendoorn?’ Haha!

 

Het wordt allemaal opgemerkt door de bewoners. De één zit op het puntje van de stoel, steeds om haar heen te wijzen, een ander hangt scheef in het gangpad om zoveel mogelijk door de voorruit te kunnen zien. Wanneer we alleen maar rondgereden hadden was dit al een succes geweest.

Het rijden door hun geboorte dorp is voor iedereen verschillend, niet allemaal herkennen ze hun geboortehuis of plaats. Er is natuurlijk ook wel heel veel veranderd na zoveel jaren. Maar er zijn ook bewoners die het nog wél weten. Hier heb ik gewoond en daar heb ik op school gezeten. Allemaal zijn ze alert en hebben ze een glimlach die tijdens het hele uitstapje niet meer verdwijnt.

 

Helaas krijgt één van de dames last van wagenziekte. Maar we laten hierdoor ons uitstapje niet bederven en komen na een prachtige rit aan bij een restaurantje waar we lekker gaan lunchen.

 

En wat voor een lunch? Heerlijke kroketten, met friet of brood en salade. Kaaskroket, vleeskroket of garnalen kroket. Wat een borden vol krijgen we voorgeschoteld en wat genieten we ervan! Voor sommige is het lang geleden, eten in een heus restaurant!

Wanneer we onze overheerlijke lunch op hebben gaan we weer terug naar huis.

 

Moe maar heel voldaan.

En tja dat dan ’s avonds blijkt dat het voor sommigen misschien wel veel prikkels heeft opgeleverd en er best wat onrust is, ach dat nemen we maar voor lief.

Deze prachtige dag nemen ze ons niet meer af!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.